Medlemsinloggning

OBS! Registrering endast för medlemmar i BTS.

   

English         Deutsch

   

Nästa händelse  

   

Hem

Dela
FaceBook  Twitter  
Dela
FaceBook  Twitter  

Bil- och Teknikmuseet öppnar för ny säsong som i år är "Volvo 80 år" Det är 80 år sedan företaget förvärvade KMVA, Köping Mekaniska Verkstad. Öppningsdagen erbjuds alla besökare att se, höra och kanske åka med i några av museets äldsta bilar.

Ett av fordonen är Renault årsmodell 1901 som framgångsrikt genomförde Veteran Classic Run sträckan London - Brighton i november 2021. Förarna Göran Flank och Stefan Edlund berättar om bilen, förberedelserna, genomförandet av rallyt och bjuder gärna på en åktur i kvarteret. Renulten var en av de första som importerades till Skandinavien.

Belgiska vapentillverkaren Nagant tillverkade även bilar, en av de få bevarade bilarna Nagant 1910-årsmodell startas även upp och körs på öppningsdagen.

Mindre känt är kanske att Gustav Dahlén och AGA bedrev biltillverkning i Berlin. Museets AGA årsmodell 1922 rullar ut för uppstart och erbjuder medåkning.

Ett unikt tillfälle för museibesök, uppleva fordon som tillverkats för 100-120 år sedan och med en resa tillbaka i tiden.

Välkomna!

 

Dela
FaceBook  Twitter  

I en representativ miljö visar vi det allra främsta i fordonsväg.

Bil- och Teknikmuseet i Köping förvaltas av Bil- och Teknikhistoriska Sällskapet i samarbete med Stiftelsen Bertil Lindblads Samlingar. 

Bil- och Teknikmuseet i Köping är en levande samling, som ständigt förändras. De permanenta samlingarna kompletteras med inlånade privata fordon och fordon som lånats från andra museer, och som byts med jämna mellanrum.

Bil- och Teknikmuseet visar amerikanska, europeiska bilar, racerbåtar, motorcyklar och mopeder från 1950 -60 tal.

Vi hälsar alla mycket välkomna!

 

Dela
FaceBook  Twitter  

Museet är öppet, gör ett sommarbesök i Köping på museet.

Utställningen visar de klassiska fordonen Bugatti 35 B med dokumenterad racinghistorik, Bugatti 44 och 57:an har körts av legenderna Bertil Lindblad och Curt Borgenstam. Andra klassiker är Cadillac, Panhard Levassor, Guldkungens Pierce Arrow och Mercedes SSK, motorcyklar och mycket annat.

Årets "Temautställning Citroën 101 år"

Se de klassiska Citroënerna; 2 CV 6 Charleston med 2-cylindrig luftkyld boxermotor, B 11-orna, ID 19 i folkmun "Paddan", CX och lyxiga SM med 6-cylindrig motor från Maserati.

 

 

Underkategorier

   

Bil- och Teknikhistoriska Sällskapet - Box 2053, 731 02 Köping  - Tfn/fax 0221 - 206 00

© 2008-2015 Bil- och Teknikhistoriska Sällskapet. Alla rättigheter reserverade.