Medlemsinloggning

OBS! Registrering endast för medlemmar i BTS.

   

English         Deutsch

   

Nästa händelse  

   
Dela
FaceBook  Twitter  

Bil- och Teknikmuseet öppnar för ny säsong som i år är "Volvo 80 år" Det är 80 år sedan företaget förvärvade KMVA, Köping Mekaniska Verkstad. Öppningsdagen erbjuds alla besökare att se, höra och kanske åka med i några av museets äldsta bilar.

Ett av fordonen är Renault årsmodell 1901 som framgångsrikt genomförde Veteran Classic Run sträckan London - Brighton i november 2021. Förarna Göran Flank och Stefan Edlund berättar om bilen, förberedelserna, genomförandet av rallyt och bjuder gärna på en åktur i kvarteret. Renulten var en av de första som importerades till Skandinavien.

Belgiska vapentillverkaren Nagant tillverkade även bilar, en av de få bevarade bilarna Nagant 1910-årsmodell startas även upp och körs på öppningsdagen.

Mindre känt är kanske att Gustav Dahlén och AGA bedrev biltillverkning i Berlin. Museets AGA årsmodell 1922 rullar ut för uppstart och erbjuder medåkning.

Ett unikt tillfälle för museibesök, uppleva fordon som tillverkats för 100-120 år sedan och med en resa tillbaka i tiden.

Välkomna!

 

   

Bil- och Teknikhistoriska Sällskapet - Box 2053, 731 02 Köping  - Tfn/fax 0221 - 206 00

© 2008-2015 Bil- och Teknikhistoriska Sällskapet. Alla rättigheter reserverade.